sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Najbolji studenti i davaoci krvi ispraćeni u Grčku (VIDEO)

Najbolji studenti i davaoci krvi ispraćeni u Grčku (VIDEO)

Sinoć su put Stavrosa u Grčkoj krenuli predstavnici dobrovoljnih davalaca krvi i najbolji studenti. Boravak naših sugradjana u Stavrosu realizuje se na osnovu Protokola o saradnji ovog grada i Kruševca, potpisanog početkom godine.

Kruševljane koji će u Stavrosu boraviti do 30. septembra ispratio je gradonačelnik Dragi Nestorović, koji je rekao da je ideja bila prvenstveno da se ovaj put omogući najmladjima – deci predškolskog uzrasta, sa poplavljenih područja i sa posebnim potrebama, što je bilo neostvarivo zbog nemogućnosti lokalne samouprave da isfinansira njihovu ishranu.

„Nakon toga, došli smo na ideju da ovaj put omogućimo najboljim studentima i istaknutim dobrovoljnim davaocima krvi. Stručne službe su kontaktirale zainteresovane i mislim da je ovaj izbor pravedan, tako da sam ovde večeras da im poželim srećan put i lep provod“, rekao je gradonačelnik Dragi Nestorović..

Sekretar Crvenog krsta u Kruševcu Milomir Petronijević naglašava da je ovo veliko priznanje i podstrek za humane ljude i najbolje studente.

Boravak 28-osmoro naših sugradjana u Stavrosu realizuje se na osnovu Protokola o saradnji ovog grada i Kruševca, potpisanog u januaru, kojim je porodica Kjupci u dogovoru sa gradonačelnikom grčkog grada Ljamasom Dijamandisom omogućila korišćenje 10 apartmana.

Povezano