utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

U Antverpenu osam medalja za sportiste Palestre (VIDEO)

U Antverpenu osam medalja za sportiste Palestre (VIDEO)

Sportisti Sportskog društva Palestra vratili su se nedavno sa još jednog međunarodnog takmičenja na kojem su osvojili medalje. Ovog puta uspešno su učestvovali na takmičenju u Belgiji.

Na letnjim igrama Specijalne olimpijade održanim u Antverpenu petoro sportista Sportskog društva Palestra u okviru reprezentacije Srbije osvojili su 8 medalja u plivačkim disciplinama.

Zlatne medalje osvolili su Brankica Mišić u disciplini 50m leđno, Aleksa Ćirić na 50m prsno i štafeta 4x25m mešovito. Srebrano odlićje osvojili su Tanja Vasić u disciplini 15 m leđno i Miloš Đokić na 50m delfin. Bronzanim medaljama okitili su se Ivan Radenković na 25 i 50 metara kraul i Aleksa Ćirić na 25m prsno.

Napominjući da je konkurencija bila velika,  predsednica Sportskog društva Palestra Mirela MIlojević kaže da je ovo veliki uspeh kako za društvo tako i za našu zemlju.

Sportiste Palestre predvodili su treneri Marka Kapamadžija i Mališa Vasiljević koji kaže da su utisci sa takmičenja u Belgiji fenomenalni.

Na igrama je učestvovalo 2000 sportista i 1000 trenera iz 58 zemalja.  Sportisti su se takmičili u 10 sportova, a pomagalo im je 6.000 volontera.

Inače, letnje igre Specijalne olimpijade Evrope 2014. predstavljaju najveći sportski događaj u Evropi za sportiste sa intelektualnim invaliditetom.

Povezano