utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
9°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 51%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Besplatna edukacija o održivom razvoju porodičnih firmi (VIDEO)

Besplatna edukacija o održivom razvoju porodičnih firmi (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac, održana je besplatna edukacija za preduzetnike iz Rasinskog okruga o održivom razvoju porodičnih firmi. Ukazano je na značaj otvaranja porodičnih firmi u Srbiji, ali i na probleme sa kojima se suočavaju, a to su, pre svega: visoke obaveze prema državi, pronalazak kvalitetnih radnika i administrativne poteškoće.

tvarajući skup, predsednik Regionalne privredne komore Kruševac, Predrag Vukićević, kazao je da su porodične firme budućnost Srbije, a kao primer pozitivne prakse naveo je Italiju i Grčku u kojima su one nosioci privrednog razvoja. Istraživanja na globalnom nivou pokazuju da 70 odsto porodičnih firmi ne dočeka drugu, a 95 odsto njih treću generaciju vlasnika, što je posledica nedovoljne obučenosti naslednika da nastave biznis, smatra izvršna direktorka Agencije za odnose s javnošću „Čepter for“, Milena Avramović Bjelica.

Radionica je održana u organizaciji Agencije za odnose s javnošću „Čepter for“, pod pokroviteljstvom kompanije „Vip mobajl“. Planirana je serija radionica o ovoj temi, a pre Kruševca organizovana je u Nišu, rekao je direktor sektora za razvoj poslovnih proizvoda u kompaniji „VIP mobile“, Vojislav Lalić.

Projekat su podržali Regionalna privredna komora Kruševac, Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga i kompanija „Aksa osiguranje“.

 

Povezano