petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Tribina o trgovini ljudima u Ekonomsko trgovinskoj školi (VIDEO)

Tribina o trgovini ljudima u Ekonomsko trgovinskoj školi (VIDEO)

U Ekonomsko trgovinskoj školi, održana je tribina o trgovini ljudima u organizaciji Crvenog krsta Kruševac.

Trgovina ljudima je oblik modernog ropstva i predstavlja zloupotrebu ljudskih bića i povredu njihovih osnovnih ljudskih prava radi sticanja materijalne koristi. Ovaj fenomen pogađa na različite načine ceo svet a prema procenama preko 2,4 miliona dece, žena i muškaraca primorano je na prostituciju, rad po kućama ili u polju, prosjačenje, brakove, krivična dela i ostale vidove eksploatacije. O Modernom ropstvu, pojmu, definiciji i oblicima trgovine ljudima učenicima Ekonomsko- trgovinske škole govorila je trener na programu  Danijela Pavlović.

Posebna pažnja posvećena je internet vrbovanju i načinu na koji način pomoći osobi nakon izlaska iz lanca trgovine ljudima.

Mladi najviše veruju vršnjacima tako da smo se u Crvenom krstu Kruševac odlučili da baš oni budu ti koji će govoriti o ovoj temi, navela je sekretar  Emina Todorović.

Ekonomsko trgovinska prva je u Kruševcu koja je organizovala tribinu  u prostorijama škole, i to u okviru građanskog vaspitanja, rekao je profesor Milan Milošević.

Do Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima koji se obeležava 18. oktobra, tribina će biti organizovana u još nekoliko kruševačkih osnovnih i srednjih škola.

Povezano