utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Softverskim rešenjima do uštede od milion dinara (VIDEO)

Softverskim rešenjima do uštede od milion dinara (VIDEO)

Kruševačka filijala Republičkog fonda za zudravstveno osiguranje je u prethodna sdva meseca napravila značajna softverska rešenja za rad ove ustanove i Fonda uopšte čime je napravljena ušteda od pola miliona dinara. Ako se tome doda i uvođenje onlajn kolegijuma ukupna ušteda, u skladu sa predloženim merama štednje, iznosi bizu milion dinara, saznajemo u ovoj ustanovi.

U prethodna dva meseca  stručni timovi kruševačke filijale Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje napravili su značajna softverska rešenja za rad ove ustanove i Fonda uopšte tako da je u skladu sa Vladiim merama štednje ostvarena ušteda od pola miliona dinara, kaže direktorka Flaijale Gorana Tomanović Jović.

Primenom jednog od pomenutih softvera  pre par dana održan je  prvi onlajn  kolegijum kojim je predsedavao generalni direktor  prof. dr Momčilo Babić  uz učešće direkora  sektora direkcije Fonda i direktora filijala, sa direktnom uštedom  za troškove prevoza i dnevnica  od blizu 400 hiljada dinara.

Ukupna ušteda troškova uvođenjem ovih novina iznosi blizu milion dinara a jedan od benefita je što će se u narednom periodu umersto kvartalno, ovakvi kolegijumi održavati sedmično i omogućiti  bržu reformu Fonda i dostupnije usluge osiguranicima.

Povezano