utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 0 m/s JZ
 

U Aleksandrovcu počela 51. Župska berba (VIDEO)

U Aleksandrovcu počela 51. Župska berba (VIDEO)

Maskembalom, fudbalskom utakmicom, izložbama defileom učesnika, u Aleksandrovcu je otvorena 51. privredno-turistička manifestacija „Župska berba“. Pokrovitelj manifestacije, čiji je ovogodišnji moto „Župa izvorište vina i ljubavi“, je Opština Aleksandrovac, a generalni sponzor „Vino Župa“. 

Najveća svetkovina vinograda aleksandrovačke Župe i ove godine okupiće brojne vinare i izlagače, kao i sve ljubitelje ovog, kako stanovnici ovog kraja kažu, rajskog nektara-pitkog župskog vina koje će se točiti dok traje berba.

„Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu župskog vina u čuvenoj Vinskoj ulici, posetioci će moći da učestvuju i uživaju u karnevalu, defileu učesnika i da posete brojne koncerte i izložbe – kaže kooordinator za turizam Turističke organizacije Aleksandrovac Boban Pribanović.

Prvi dan „Župske berbe“ počeo je maskembalom, fudbalskom utakmicom i izložbama, u nastavku je organizovan defile učesnika i svečano je otvorena manifestacija.

Tradicionanalna manifestacija „Župska berba“ održava se u Aleksandrovcu od 1963. godine, a ovogodišnji slogan je „Župa izvorište vina i ljubavi“, pokrovitelj je Opština Aleksandrovac a generalni sponzor Vino Župa.

Povezano