sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Župska berba do nedelje

Župska berba do nedelje

U Aleksandrovcu je otvorena tradicionalna privredno – turistička manifestacija „Župska berba“ uz bogat program, vinsku ulicu i vatromet. Trajaće do nedelje, do kada će biti realizovani brojni programi i koncerti. Pokrovitelj je opština Aleksandrovac.

Defileom učesnika, koji su predvodile kočije i mladi duvački orkestar najavljen je kulturno umetnički program kojim je zvanično i otvorena 51. Privredno -turistička manifestacija Župska berba.Najveća svetkovina vinogradara  okupila je i ove godine brojne vinare i izlagače. Uz gurmanluke dobrodošlice i čašu župskog vina u „Vinskoj ulici“ posetioci će imati priliku da posete brojne koncerte i izložbe, istakao je predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac.

Prvi dan Župske berbe u prepodnevnim satima protekao je u znaku najmlađih, predstavom za decu, a potom sportskim aktivnostima kao i izložbama. Uveče je priređen kulturno umetnički program, sa izvornim narodnim pesmama…Koji su pratile fotografije starog Aleksandrovca, od tada do danas znatno je promenjena infrastruktura.Ali uvek ostraju dobri ljudi i kvalitetno vino.

Župska berba traje do nedelje, 28.septembra, pod pokroviteljstvom Opštine Aleksandrovac.

Povezano