sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Porodični edukativni centar: problemi se rešavaju razgovorima (VIDEO)

Porodični edukativni centar: problemi se rešavaju razgovorima (VIDEO)

U okviru Porodično edukativnog centra, u novoj školskoj godini, u saradnji sa školama intenziviran je rad sa mladima, a najčešći problemi – agresivnost i elektronska zavisnost, u savetovalištu se rešavaju  –  razgovorima.

Porodično edukativni centar, osnovan 2003. godine kao posebna organizaciona celina Centra za socijalni rad, novu školsku godinu započinje novim ciklusom razgovora sa mladima koji imaju problema sa učenjem, odrastanjem, organizacijom slobodnog vremena, druženjem, izlascima, pate od posledica agresivnosti u porodici ili od elektronske zavisnosti, kaže porodični psihoterapeut Dobrivoje Mladenović i ističe da je razgovor sa decom, naročito u periodu odrastanja – najvažniji.

Škole upućuju da se u određenim slučajevima potraži stručna pomoć psihoterapeuta Porodičnog savetovališta u Čupićevoj, a prema rečima Mladenovića, dovoljno je da se razgovor zakaže, a često seu razgovoru koji traje nepun sat, ostaje i posle radnog vremena. Rešavanje problema u komunikaciji traže uglavnom učenici od četvrtog do osmog razreda, a ima i srednjoškolaca, a u pripemi su aktuelne tribine koje će se tokom jeseni realizovati u saradnji sa kruševačkim školama.

Povezano