utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 0 m/s SSI
 

Župska berba bogata sadržajima (VIDEO)

Župska berba bogata sadržajima (VIDEO)

U okviru „Žipske berbe“ u Aleksandrovcu, organizovano je niz zanimljivih sadržaja, među kojima je i otvaranje izložbe u Zavičajnom muzeju Župe i fontane vina. Tradicionalno, domaćin brojnim zvanicama, bila je kompanija „Vino Župa“.

Uz pesmu Tamo daleko otpevanu na grčkom jeziku, u Zavičajnom muzeju Župe otvorena je izložba pod nazivom 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Prema rečima direktora Zavičajnog muzeja Župe Ivana Brbulovića ovom izložbom se pridružuju obeležavanju velikog i važnog jubileja u našoj istoriji.

Drugog dana 51. Župske berbe otvorena je i fontana vina, na daleko čuvena atrakcija ove manifestacije. Jedinstvena fontana u svetu privukla je brojne domaće i strane goste.

Tradicionalno, kao i svanke godine u vreme Župske berbe, kompanija Vino Župa organizovala je svečani ručak za prijatelje i poslovne partnere. Kako kaže direktor Vinarije Vino Župe Vladica Đulić, ovo je dobra prilika da se poslovni partneri bliže upoznaju sa kompanijom.

Na svečanom ručku u Vino Župi Kruševac je predstavljala zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima.

Povezano