petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 99%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

U školi u Ćelijama realizovani projekti civilno-vojne saradnje (VIDEO)

U školi u Ćelijama realizovani projekti civilno-vojne saradnje (VIDEO)

U izdvojenom odeljenju Osnovne Škole Knez Lazar u Ćelijama realizovani su projekti civilno – vojne saradnje Ulepšajmo im školu i Probudimo dečji osmeh.

Pripadnici Garnizona Kruševac odlučili su da ulepšaju prostor ove škole u neposreednoj blizini jezera ćelije, zato što je jedna od najudaljenijih sa malim brojem učenika. U saradnji sa meštanima vojska je napravila letnju učionicu, poklonila učenicima knjige i Televizor kao lični poklon zastavnika Terzića. Pripadnici Garnizona Kruševac ove godine organozovali su više akcija u okviru vojno-civilne saradnje istakao je komandant pukovnik Siniša Kresović.

Projekti su rezultat dobre saradnje Crvenog krst Kruševca i Opštine Ćićevac sa Vojskom. Predstavnici Ćićevačke organizacije često prolaze pored ove škole, što ih je je motivisalu da obiđu učenike i poklone im  garderobu, ćebad, obuću, školski pribor, slatkiše.

Odeljenje u selu Ćelije ima samo učenika nižih razreda, a prostor letnje učinice daca su već danas koristila i prozvala ekološki kutak.

Direktoraka Danijela Sekulić dodaje da učenici matične škole imaju razvijenu ekološku svest i prednjače u brojnim programima iz ove oblasti. Predložena je i razmena učenika sa drugim naročito gradskim školama kako bi čas u prirodi proveli upravo na ovom mestu.

Povezano