ponedeljak, 24. januar 2022.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
-5°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

U Aleksandrovcu puštena u pogon nova trafo stanica (VIDEO)

U Aleksandrovcu puštena u pogon nova trafo stanica (VIDEO)

U prisustvu  ministara energetike i odbrane u Vladi Srbije, danas je u Aleksandrovcu puštena u pogon nova trafo stanica 110/35/10 kilovolti. Vrednost investije je 150 miliona dinara i njenim aktiviranjem obezbeđena je enregetska stabilnost u snabdevanju strujom stanovnika opština Akeksandrovac i Brus kao i dalji privredni razvoj tog kraja.

Trafo stanicu 110/35/10 kilovolti inače, u poslednjih nekoliko godina jednu pod najvećih investicija u oblasti energetike u opštini Aleksandrovac, presecanjam vrpce zvanično su pustili u rad ministar energetike u Vladi Srbije Aleksandar Antić i direktor Elektrosrbije Kraljvo Srđan Đurović.

Tom prilikom ministar Antić se zahvalio svom kolegi u Vladi Srbije, ministaru odbrane Bratislavu Gašiću na doprinosu na izgradnji trafoa u Aleksandrovcu u periodu kada je bio gradonačelnik Kruševca.

Zvaničnim puštanjem u rad trafo stanice u Aleksandrovcu, Elektrosrbija Kraljevo  obeležava i 44 godina postojanja i rada ovog privrednog društva rekao je na  svečanosti direktor Srđan Đurović, najavljujući i ostale investicije u okviru programa stabilizacije energetiskih prilika u zemlji.

Prisutne je pozdravio i zamenik generalnog direktora JP Elektorpivrede Srbije Života Jovanović ističući da je ostavreno gotovo puno stabilizovanje  poslovanje u ovom javnom preduzeću nakon majskih poplava i da će Srbija u zimskim mesecima imati dovoljno struje.

Svečanosti povodom otvaranja trafo stanice u Aleksandrovcu prisustvovali su narodni poslanici Vesna Rakonjac i Siniša Maksimović , načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić , direktori svih privrednih društava EPS-a, predstavnici gradova kao i političkog i javnog života Rasinskog okruga i opštine Aleksandrovac.

Povezano