nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Prošle godine brojne aktivnosti vezane za razvoj poljoprivredne proizvodnje i sela

Prošle godine brojne aktivnosti vezane za razvoj poljoprivredne proizvodnje i sela

Grad Kruševac je u toku 2014. godine organizovao veliki broj aktivnosti vezanih za razvoj poljoprivredne proizvodnje i sela. Mnogobrojni konkursi za subvencionisanje proizvodnje, organizacije Novosadskog i Sajma poljoprivrede u Kruševcu, saniranje posledica poplava, organizovanje predavanja i seminara, samo su deo aktivnsti Kancelarije za poljoprivredu u prošloj godini.

U prošloj. godini Kancelarija za poljoprivredu grada Kruševca imala je mnogobrojne aktivnosti. Pre svega, raspisivanje konkursa za unapređenje poljoprivrede kroz subvencionisanje kamata,odlična organizacija Poljoprivrednog sajma i regionalne stočarske izložbe u Kruševcu, i pomoć poljoprivrednicima u nastupu na Novosadskom poljoprivrednom sajmu, rekao je pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Marko Milojević.

Grad je pružio pomoć poplavljenim gazdinstvima, u toku majskih poplava koje su nanele velike štete poljoprivredi.

U narednoj godini, rekao je Milojević, aktuelne mere će biti zadržane, ali će se akcenat dati ruralnom razvoju i poboljšanju kvaliteta života na selu, kroz seoski turizam, unapređenje vodovodne, kanalizacione i putne infrastrukture.

Povezano