nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba posebnu ulogu imala tokom majskih poplava

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba posebnu ulogu imala tokom majskih poplava

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba je u 2014.obavljala poslove od javnog interesa, a po nalogu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine

To pre svega podrazumeva stručnu kontrolu proizvodnje semena poljoprivrednog bilja, vršenje stručne kontrole sadnog materijala, zdravstvene kontrole proizvodnje reproduktivnog i sadnog materijala. Savetodavna služba radila je poslove stručnog savetovanja i preporuka poljoprivrednim proizvođačima, udruženjima i zadrugama.

Poljoprivredna stručna i savetodavna služba posebnu ulogu imala je prilikom majskih poplava, gde je u saradnji sa lokalnom samoupravom učestvovala u podeli semena kukuruza i dizel goriva proizvođačima na poplavljenim područjima.

Već godinama unazad, PSSS Kruševac učestvuje u selekciji grla za novosadski sajam poljoprivrede, i Regionalnu stočarsku izložbu u Kruševcu. Laboratorija službe, radila je na kontroli plodnosti zemljišta, koja je za registrovane poljoprivredne proizvođače besplatna.

I naredne godine, po rečima direktora Dragoslava Milutinovića, služba će još više raditi na unapređenju poljoprivredne proizvodnje kroz još veći broj aktivnosti.

Povezano