utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vetra: 1 m/s SSZ
 

Traži se rešenje za problem izlivanja kanalizacije u Dedini

Traži se rešenje za problem izlivanja kanalizacije u Dedini

Izlivanje kanalizacije u ulici Slobodana Jovanovića u Dedini u poslednjih nekoliko godina donosi velike probleme žiteljima ovog naselja. Ugroženo je desetak domaćinstava a naročito najmlađi članovi kojima izlazak na ulicu predstavlja i zdravstveni rizik.

Stanovnici kažu da su se za pomoć obraćali različitim organima,  počev od mesne zajednice kao investitora mreže koja je izgrađena 2001. godine. Do sada, kažu, nusu naišli na razumevanje osim kod radnika JKP Vodovod Kruševac koji im redovno izlaze u susret čisteći ovaj deo mreže.

Direktor Kruševačkog Vidovoda Militun Tasić podeća da je  13. januara ove godine Vodovod potpisao Ugovor o održavanju kanalizacione mreže u Dedini stim što ovaj dokument sadrži i zapisnik defiisanih tehničkih nedostataka na mreži koji je investitor odnosno Mesna zajednica dužna da otkloni u narednom periodu a da će se radnici ovog preduzeća  i ubuduće odazivati pozivima žitelja Dedine ali i ostalih korisnika usluga.

Kako saznajemo, stanovnike pomenute ulice danas su obišli i predstavnici Komunalne inspekcije sa kojima je sutra dogovoren stastanak u Gradskoj upravi a u cilju rešavanja problema uključiće se i zaštitnik prava građana.

Povezano