utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 2 m/s SSZ
 

Prolećno zasedanje Skupštine Srbije počelo uz himnu u izvođenju Lazarica

Prolećno zasedanje Skupštine Srbije počelo uz himnu u izvođenju Lazarica

Uz špalir garde na ulazu u zdanje na Trgu Nikole Pašića u Beogradu i intoniranjem državne himne, danas je počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije. Himnu Bože pravde na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića, izveo je kruševački pevački etno ansambl Lazarice.

Himnu Bože pravde na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića, izveo je kruševački  pevački etno ansambl Lazarice iza kojih je veliki broj nastupa u zemlji i van granica. Izvođenje himne u srpskom parlamentu je posebno iskustvo i potvrda vrednovanja njihovog četvorogodišnjeg rada.

Na dnevnom redu prvog prolećnog zasedanja Skupštine je 16 zakonskih predloga i drugih akata između ostalih  izmene zakona o hemikalijama, o biocidnim proizvodima, o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine.

Takođe, raspravljaće se i o potvrđivanju sporazuma Srbije i Urugvaja o saradnji u oblasti veterine, Srbije i Alžira u oblasti zdravlja životinja, te sporazumu Vlade Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o saradnji u oblasti boljnog karantina i zaštite bilja.

Parlamentarci će dati sud i o potvrđivanju Protokola o održivom turizmu uz Okvirnu konvenciju u zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i o održivom upravljanju šumama uz Okvirnu konvenciju i održivom razvoju Karpata.

Biće razmatrana i zbirna lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku finkciju, kao i izmene i dopune Odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Povezano