utorak, 2. jun 2020.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 73%
Brzina vetra: 3 m/s JZ
 

Stanje na velikim rekama stabilno, kao i na rečnim vodotokovima drugog reda, poremećaji u kanalnoj mreži

Stanje na velikim rekama stabilno, kao i na rečnim vodotokovima drugog reda, poremećaji u kanalnoj mreži

Na teritoriji Grada Kruševca intezivne padavine u protekla 24 sata od 14,6 litara kiše po metru kvadratnom dovele su do povećanja nivoa reka i potoka i plavljenja objekata za stanovanje i ekonomskih objekata.

Vodotokovi prvog reda Zapadna Morava, Južna Morava, Rasina i Pepeljuša su u granicama normale, kao i vodotokovi drugog reda na teritoriji Kruševca.

Prema rečima načelnika Odeljenja za opštu upravu Gradske uprave Dušana Todorovića Stručno-operativni tim za odbranu od poplava je u saradnji sa komunalnom inspekcijom i komunalnom policijom, kao i radnicima Službe za vanredne situacije na terenu i kontrolišu kritična mesta gde je došlo do izlivanja.

Poremećaji u kanalskoj mreži javili su se u Koševima, u Dedini na potoku Bunarac, u ulici iznad VP Doma u Šumicama i u delu iznad mudrakovačkog groblja.

Aktivirala su se klizišta u Kruševici, Malim Kupcima i Zdravinju, a kako napominje Todorović sve stručne službe su na terenu.

JKP Vodovod Kruševac je do jutros imao 23 intervencije pročišćavanja kanalizacione mreže i vode.

Prema najavama Todorovića službe će u narednom periodu biti angažovane po potrebi, a šteta će biti otklanjana sukcesivno.

Povezano