nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Stanje na vodotokovima

Stanje na vodotokovima

U protekla dva dana, na teritoriji Kruševca palo je 37 litara kiše po metru kvadratnom.

Nivo Južne Morave trenutno je u blagom porastu, a na snazi je vanredna odbrana od poplava. Ukoliko se vodostaj bude povećavao, potencijalno ugroženi, obavešteni su o eventualnoj evakuaciji.

Stanovnišvo u Đunisu i dalje se snabdeva vodom za piće iz cisterni. U porastu je i nivo Zapadne Morave koja se nizvodno od Jasičkog mosta, izlila na oko 120 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Stanje se redovno prati i na Rasini, koja je u blagom porastu, a  Ribarska reka se izlila u Kaoniku, i za sada domaćinstva nisu ugrožena – saznajemo od zamenika načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije u Kruševcu, Dušana Todorovića.

Aktivirana su klizišta u Ribaru, dok je u Lazarevcu, Pasjaku, Poljacima, Sebečevcu, Maloj Reci i Komoranu primećena aktivnost starih klizišta i za sada nema većeg ugrožavanja pomoćnih i objekata za stanovanje.

Put Sušica – Stanci još uvek nije prohodan. Prema Todorovićevim rečima sve nadležne službe su na terenu i situacija se intenzivno prati. Redovno se prati i situacija na akumulaciji Ćelije, gde se obavljaju pripreme za veće vodene talase koji se mogu pojaviti nakon topljenja snega na Kopaoniku.

Povezano