nedelja, 12. jul 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vetra: 0 m/s IJI
 

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović: Kreditno zaduženje Grada smanjeno na 114 miliona

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović: Kreditno zaduženje Grada smanjeno na 114 miliona

U odnosu na 2012. godinu kada je kreditno zaduženje Grada Kruševca iznosilo 304 miliona dinara, u ovoj godini smanjeno je na 114 miliona – rekao je u obraćanju predstavnicima medija, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Dao je osvrt na godinu dana obavljanja funkcije gradonačelnika, a bilo je reči i o početku investicionih aktivnosti za ovu godinu. Sprovodi se restriktivna finansijska politika, rekao je Nestorović, uz podsećanje da samo šteta od elementarnih nepogoda iznosi skoro 380 miliona dinara.

Prioritet će i dalje imati zapošljavanje. Investicije se procenjuju na oko 65 miliona evra, a od najznačajnijih aktivnosti, naveo je završetak regionalnog sistema vodosnabdevanja i početak izgradnje: postrojenja za preradu otpadnih voda, tržnog centra na Staroj zelenoj pijaci, četiri trake na Bruskom putu, završetak rekonstrukcije zgrade Narodnog univerziteta, radove na izgradnji zgrade za socijalno zbrinjavanje, nastavak izgradnje atletskog stadiona, kao i postavljanje tartan staze na Bagdali.

I pored manjeg prihoda od poreza na zarade, zbog njihovog smanjenja, kako je istaknuto, budžet Grada puni se planiranom dinamikom.

Povezano