četvrtak, 24. septembar 2020.

Kruševac
četvrtak
Oblačno.
Oblačno.
14°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJZ
 

Asocijacija za kulturu mira i toleranciju uputila podršku Kumanovu

Asocijacija za kulturu mira i toleranciju uputila podršku Kumanovu

Povodom aktuelne situacije u Kumanovu, Asocijacija za kulturu mira i toleranciju iz Kruševca uputila je dopis Međunarodnoj asocijaciji gradova Vesnika mira i podršku gradonačelniku ovog grada.

Asocijacija za kulturu mira i toleranciju sa Muzejem mira „Bez zidova“ Kruševac uputila je protest i zamolnicu Međunarodnoj asocijaciji gradova vesnika mira i predlog da hitno reaguje povodom širenja terorizma u svetskim, a osobito balkanskim razmerama.

Prema rečima generalnog sekretara – redovnog univerzitetskog profesora dr Pavla Bubanje, Asocijacija je uputila podršku gradonačelniku Kumanova dr Zoranu Damnjanovskom, za borbu protiv teririzma u balkanskim i domaćim razmerama i saučešće povodom pogibije branilaca domovine i teških povreda građana Kumanova. Kruševačka Asocijacija je predložila dr Damnjanovskom da se što skorije dva grada Vesnika mira sastanu i da porazgovaraju o uzajamnim problemima i zadacima za naredni period.

Povodom Vaskršnjih praznika, kako prenosi profesor doktor Bubanja, Asocijacija za kulturu mira iz Kruševca, primila je veći broj poruka mira i tolerancije u kojima se veliča uloga Kruševca kao mirotvornog grada, koji preko 50 godina baštini politiku mira i tolerancije. Čestitke su uputili Njihove svetosti: Vaseljenski patrijarh Vartolomej Prvi, patrijarh Moskovski i cele Rusije Kirilo, patrijarh Srpski Irinej, kao i arhiepiskop Cetinjski profesor doktor Amfilohije.

Povezano