subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Sutra sednica Skupštine grada Kruševca

Sutra sednica Skupštine grada Kruševca

Pred odbornicima Skupštine grada Kruševca je, na sutrašnjoj sednici, više od 50 tačaka dnevnog reda među kojima i odluka o dodeli nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i preduzećima za doprinos razvoju ove sredine. Za najviše priznanje, Vidovdansku nagrada predložena je Gimnazija Kruševac za 150 godina uspešnog rada i izuzetne rezultate dok su za plakete grada Kruševca predloženi Fabrika maziva , zatim redovni član Srpske akademije nauke i umetnosti Vladan Đorđević i kruševački privrednik Radoica Milosavljević.

Za Pohvale grada Kruševca  predloženo je devet preduzeća i pojedinaca .Na dnevnom redu sutrašnje sednice jei razrešenje aktuelnog i imenovanje novog zamenika predsednika Skupštine grada Kruševca. Umesto dosadašnjeg Ace Ćirkovića za tu funkciju je predložena Biljana Dačić.

Na sutrašnjoj sednici razmatraće se i više odluka vezanih za urbanističko komunalne poslove između ostalog i predlog  Generalnog urbanističkog plana. Očekuje se da će odbornici   Skupštine grada prihvatiti  inicijativu  o podizanju spomen obeležja nekadašnjem predsedniku opštine Kruševac Radomiru Mićiću i da  podrže predlog da gradonačlenik Kruševca Dragi Nestorović obavlja i funkciju predsednika Regionalnog razvojnog saveta regiona Šumadije i Zapadne Srbije.

Radio televizija Kruševac , u direktnom prenosu od 10 sati prenosiće sednicu  Skupštine grada u celini.

Povezano