sreda, 12. avgust 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 0 m/s SSI
 

Ministri Gašić i Lončar u poseti bolnici i kruševačkom Domu zdravlja

Ministri Gašić i Lončar u poseti bolnici i kruševačkom Domu zdravlja

Ministri zdravlja i odbrane Republike Srbije dr Zlatibor Lončar i Bratislav Gašić obišli su danas Opštu bolnicu i Dom zdravlja Kruševac.

Ministri su najpre obišli završetak radova na zameni stolarije i rekonstrukciji krova na zgradi p+8, kao i novootvoreno odeljenje za palijativnu negu i zbrinjavanje Opšte bolnice. U njihovoj pratnji bili su i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i episkop kruševački David. Ministar Lončar je istakao da Ministarstvo zdravlja nastoji da sistemski reši problem na palijativnoj nezi kako bi pacijentima u što većoj meri bio omogućen kvalitetniji život.

Radovi na sređivanju zgrade p+8 u krugu Opšte bolnice započeti su u vreme mandata Bratislava Gašića na mestu gradonačelnika Kruševca.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Slobodanka Jotić istakla je da je Ministarstvo zdravlja u ovu ustanovu uložilo znatna sredstva.

Na insistiranje ministra Gašića da pacijenti u Kruševcu treba da budu obavešteni kada će skener, koji je nakon nedavne popravke ponovo u kvaru, početi sa radom, dr Jotić je rekla da je otvaranje tendera za nabavku rendgenske cevi i generatora zakazano za ponedeljak, dok je ministar Lončar obećao da će skener početi sa radom za 10-tak dana.

Ministar Gašić je ovom prilikom najavio da će Opšta bolnica u Kruševcu uskoro dobiti još jedan uređaj za anesteziju, novi rendgen i oftomološki mikroskop. Ministri Zlatibor Lončar i Bratislav Gašić u pratnji gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića i direktorke dr Vesne Stević Gajić, obišli su i Dom zdravlja Kruševac. Izražavajući zadovoljstvo stanjem u kome se nalazi ova ustanova, ministar Lončar je naglasio da uvek ima mogućnosti za poboljšanje uslova za rad i lečenje pacijenata. Gradonačelnik Kruševca uručio je ministru zdravlja poklon – minijaturu Spomenika kosovskim junacima.

Povezano