sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Naleti vetra.
Naleti vetra.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Mala Laguna: 101 činjenica o hororu, gusarima, životinjama, ljudskom telu…

Mala Laguna: 101 činjenica o hororu, gusarima, životinjama, ljudskom telu…

„Uradi ono čega se bojiš, i strahovi će nestati“, zabeležio je jedan pisac. Ali, da li je strahove tako lako prevazići? Knjiga „101 činjenica koju treba da znaš o hororu“ predstavlja najstrašnije likove iz svih krajeva sveta. Legende o najstravičnijim događajima koje su se usmeno prenosile, uz upečatljive slike i mnoštvo neobičnih činjenica… I, da ne zaboravimo, knjiga je namenjena – malim školarcima!

I ne samo ta, već i još sedam ilustrovanih knjiga, koje je najmladjim čitaocima namenila Laguna,  predstavljajući na jednostavan i popularan način najzanimljivije i najvažnije podatke više oblasti.

„101 činjenica koju treba da znaš o životinjama“
Uđi u zapanjujući svet životinja i upoznaj se sa pojedinostima o fauni svih staništa. Od afričke savane do polarne klime, saznaj koja stvorenja naseljavaju svaku oblast na planeti i kako žive. Upoznaj najokrutnije, najneobičnije, one koji ostaju neprimećeni… Sve ono što bi ljubitelj životinja trebalo da zna, uz najbolje slike i zanimljivosti.

101_cinjenica_koju_treba_da_znas_o_srednjovekovnim_zamkovima-grupa_autora_v„101 činjenica koju treba da znaš o srednjovekovnim zamkovima“
Otkrij fascinantni svet srednjovekovnih zamkova: kako se živelo u ovim spektakularnim tvrđavama, njihove odbrambene sisteme i tajna oružja i ko su bili njihovi stanovnici. U ovoj knjizi naći ćeš najvažnije podatke, kao i najbolje slike i mnoštvo neobičnih činjenica.

„101 činjenica koju treba da znaš o ljudskom telu“
Kreni na uzbudljivo putovanje ljudskim telom, najsavršenijom mašinom na svetu. Saznaj kako rade najvažniji organi i kako se obavljaju vitalne funkcije, od kretanja do varenja ili reprodukcije. Otkrij sve najzabavnije podatke, praćene slikama na kojima su prikazani svi detalji i zapanjujuće zanimljivosti.

„101 činjenica koju treba da znaš o dinosaurusima“
Uroni u uzbudljivi svet dinosaurusa, tih neobičnih stvorenja koja su naseljavala našu planetu pre više miliona godina. Saznaj kako su izgledali, šta su jeli i kako su se razmnožavali, sa kojim životinjama su delili teritoriju i kako su evoluirali do svog misterioznog istrebljenja. Ovde su svi podaci potrebni da bolje upoznaš ove zadivljujuće životinje, kao i sjajne slike i bezbroj zanimljivosti.

„101 činjenica koju treba da znaš o Egiptu“
Upoznaj istoriju Egipta, velike drevne civilizacije koja je ostavila mnoštvo nerešenih misterija. Otkrij ulogu piramida, ko su bili najmoćniji faraoni i kako je moguće da su neke mumije savršeno očuvane do današnjeg dana. U ovoj knjizi naći ćeš ključne podatke i mnogo zanimljivosti, kao i slike koje pokazuju kakvi su bili i kako su živeli stari Egipćani.

„101 činjenica koju treba da znaš o čarobnjacima i mitološkim bićima“
Uroni u neverovatni svet magije i fantastičnih bića koja žive u najstarijim legendama. Upoznaj moćne čarobnjake, najužasnija stvorenja i zagonetna bića koja izazivaju čuđenje i strah. Podatak po podatak, uz bezbroj zanimljivosti i živopisnih slika, otkrićeš da se često iza mita krije uzbudljiva priča.

„101 činjenica koju treba da znaš o gusarima“
Ova knjiga uvešće te u uzbudljivi svet gusara, korsara i bukanira, gde ćeš, jednu za drugom, otkriti sve njihove tajne: njihove navike i način života, njihovu ulogu u istoriji, gusare koji su stekli slavu… Sve najvažnije podatke, zajedno sa slikama i još mnogo zanimljivosti.

Knjige i knjige

Povezano