subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Novi vlasnik Radio televizije Kruševac Radoica Milosavljević

Novi vlasnik Radio televizije Kruševac Radoica Milosavljević

Kruševački privrednik Radoica Milosavljević najverovatnije će biti novi vlasnik Radio televizije Kruševac. Njegova zvanična ponuda u postupku privatizacije ove medijske kuće danas je u Agenciji za privatizaciju, uslovno proglašena za validnu.

On je, kao jedini ponuđač sa ispravnom dokumentacijom, ponudio 14 hiljada evra za kupovinu ovog medija, što je nešto više od zvanične minimalne cene u postupku privatizacije, koja je iznosila 13.922 evra.

Prema Zakonu o privatizaciji, Agencija je dužna da u narednom koraku obavesti Upravu za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija, kao i Regulatorno telo za elektronske medije, o proglašenom ponuđaču, te da na osnovu provere boniteta kupca, od ovih institucija dobije i saglasnost za konačno prihvatanje ponude, nakon čega sledi i zvanično potpisivanje kupo-prodajnog ugovora.

Podsećamo, sadašnji vlasnik 100 odsto kapitala RTK je Skupština grada Kruševca. Radio Televizija Kruševac proizvodi radijski i televizijski program na regionalnom nivou, a ima i svoj internet portal. Posle nedavno završene racionalizacije radnih mesta, kroz socijalni program zbrinjavanja viška zaposlenih, u RTK ostao je zaposlen 31 radnik. Novi vlasnik će imati obavezu da zadrži sadašnji programski koncept, najmanje narednih pet godina.

Povezano