nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Na teritoriji grada Kruševca preko 10 hiljada starijih osoba sa dijabetesom tipa dva

Na teritoriji grada Kruševca preko 10 hiljada starijih osoba sa dijabetesom tipa dva

Na teritoriji grada Kruševca registrovano je preko 10 hiljada starijih  osoba koje imaju dijabetes tip dva. Društvo za borbu protiv šećerne bolesti posebnu pažnju poklanja ovoj populaciji stanovnika.  

– Naša najvažnija uloga je da se starim licima na jednostavan način predstavi značaj insulinske tarapije koja je preduslov za njihov kavalitetan način života – ističe predsednica kruševačkog Društva za borbu protiv šećerne bolesti Latinka Milojević. Kroz brojne edukacije, zakazivanje pregleda kod lekara specijaliste i  snabdevanje lekovima,  pruža se pomoć ovim osobama.

U okviru društva najbrojniji su članovi upravo stariji sugrađani, rekla je  Latinka Milojević naglasivši da  uz fizičku aktivnost i pravilnu  ishranu i poštovanje propisane trepije svakodnevni život obolelih od šećerne bolesti postaje bolji.

I ove godine u saradnji sa Crvenim krstom , povodom  Međunarodnog dana starijih osoba, Društvo za borbu protiv šećerne bolesti organizuje akciju za strarije sugrađane na teritoriji grada Kruševca.

Povezano