sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Naleti vetra.
Naleti vetra.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Avgustovska plata u Kruševcu 37.774 dinara

Avgustovska plata u Kruševcu 37.774 dinara

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa, u Rasinskom okrugu, u avgustu ove godine, iznosila je nešto preko 35 hiljada dinara i u odnosu na julsku, nominalno je veća za 3,6 odsto – pokazuju podaci kruševačke Regionalne privredne komore.

U avgustu je, prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji, iznosila više od 44 ipo hiljade dinara i u poređenju sa zaradom isplaćenom u julu, nominalno je manja za 2,1 a realno za 3 procenta. Ako uporedimo neto zarade isplaćene u avgustu ove, sa istim mesecom 2014. godine, statistički podaci pokazuju da je nominalno manja za 2,1 a realno za 4,1 odsto.

Kada je u pitanju Rasinski okrug, prosečna zarada bez poreza i doprinosa, u avgustu ove godine, iznosila je nešto preko 35 hiljada dinara i u odnosu na julsku, nominalno je veća za 3,6 odsto – pokazuju podaci kruševačke Regionalne privredne komore.

Najviši je prosek u Kruševcu 37 hiljada 774 dinara, slede Aleksandrovac, Varvarin, Brus i Trstenik, a najniža prosečna plata bez poreza i doprinosa, u ovom periodu, isplaćena je u Ćićevcu 28 hiljada 240 dinara.

Prosečna bruto zarada u Rasinskom okrugu, u avgustu ove godine, iznosila je nešto više od 48 hiljada dinara, dok je republički prosek 61 hiljada 538 dinara. Statistika pokazuje da je prosečna zarada u Srbiji, isplaćena u prvih osam meseci ove godine u odnosu na isti period 2014. nominalno manja za 0,8 a realno za 2,2 procenta.

Zvanični statistički podaci pokazuju i to da razlika između najveće i najmanje avgustovske prosečne neto plate u Srbiji čak 56.209 dinara. Među opštinama sa najnižim prosečnim primanjima su Topola, Trgovište i Bački Petrovac.

Posmatrano po regionima platu veću od prosečne imali su žitelji Beograda, a manju od proseka stanovnici Šumadije i Zapadne Srbije.

Povezano