nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Štrajkuju gladju ispred zgrade kruševačke Gradske uprave

Štrajkuju gladju ispred zgrade kruševačke Gradske uprave

Ispred zgrade kruševačke Gradske uprave, zbog ličnih, a pojedinačno različitih zahteva, štrajkom glađu protestvuju Radoljub Todorović iz Kapidžije i Latinka Petrović iz Parunovca.

Todorović traži pomoć javnih institucija u saniranju štete, koja mu je nastala plavljenjem dvorištva i stambenog objekta u porodičnom domaćinstvu. Sa njim je danas razgovarao gradonačelnik Dragi Nestorović, nakon čega je dogovoreno da se Todorović pismenim zahtevom obrati Gradskom veću za delimičnu pomoć u sanaciji nastale štete.

Međutim, kako saopštavaju iz kabineta gradonačelnika, on je umesto dogovorenog zahteva, dostavio gradonačelniku predračun na blizu 26 hiljada evra za kupovinu nove montažne kuće, a posle toga nastavio štrajk glađu.

S obizorom da se o ovom slučaju govorilo i na poslednjoj sednici Skupštine grada, kroz odbornička pitanja, u saopštenju iz kabineta gradonačelnika se kaže, da se očigledno radi o politizaciji ovog problema, te da nije stvarni cilj iznalaženje rešenja, već privlačenje medijske pažnje i stvaranje negativne slike o radu Gradske uprave grada Kruševca.

U drugoj informaciji, koja je iz protokola grada Kruševca stigla u RTK, kaže se da razlog za protest Latinke Petrović, nije u nadležnosti gradske vlasti, već u nadležnosti suda. Gradska uprava je Petrovićevoj ponudila pomoć u ostvarivanju prava na socijalno-novčanu naknadu preko Centra za socijalni rad, ali je ona tu vrstu pomoći odbila.

Povezano