nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Patrijarh srpski Gospodin Irinej osveštao novosagrađenu Crkvu Svetog Jovana Krstitelja na Bagdali

Patrijarh srpski Gospodin Irinej osveštao novosagrađenu Crkvu Svetog Jovana Krstitelja na Bagdali

Patrijarh srpski Gospodin Irinej, danas, na Dan Začeća Svetog Jovana, osveštao je novosagrađenu Crkvu Svetog Jovana Krstitelja na Bagdali i sa Episkopom kruševačkim Davidom i sveštenstvom i monaštvom Eparhije služio Prvu Svetu Arhijerjsku Liturgiju, na kojoj se verni pričešćeni.

Patrijarh je izrazio veliku radost zbog izgradnje dugoželjenog Hrama na Bagdali, pohvalivši Kruševljane kao vredne i verne ljude, odane Zavetu Svetih Nemanjića i Lazarevića o negovanju duhovne Svetosavske kulture i zadužbinarstva, i ktitorima uručio visoka priznanja, ministru odbrane Bratislavu Gašiću Orden Svetoga Kralja Milutina i  kruševačkom privredniku Bobanu Gašiću – Orden Svetog Save Drugog Reda.

Njegova Svetost Patrijarh Irinej zahvalio se svima koji pomažu izgradnju Kompleksa na Bagdali, uručio priložnicima Blagodarnice i Gramate, a među nagrađenima je vlasnik građevinskog preduzeća „Vlasinac Igda“ Miomir Božilović.

Velikom crkveno-narodnom sabranju prisustvovali su gradonačelnik Dragi Nestorović sa saradnicima, predstavnici Crkvenog, političkog, javnog i kulturnog života grada i Rasinskog okruga.

Opširinije u TV prilogu.

 

 

Povezano