utorak, 24. novembar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Prijem za učenike i nastavnike iz Ukrajine i Holandije, učesnike Trećeg međunarodnog dečijeg festivala,

Prijem za učenike i nastavnike iz Ukrajine i Holandije, učesnike Trećeg međunarodnog dečijeg festivala,

Prijem za učenike i nastvnike iz Ukrajine i Holandije, učesnike Trećeg međunarodnog dečijeg festival, priređen je u Mozaik sali grada Kruševca.

Osnovna škola Vuk Karadžić sa partnerskom školom Jovan Popović organizuje međunarodni festival sa ciljem upoznavanja drugih kultura, učenja jezika, stvaranja prijateljstava među učenicima.

Goste  ovogodišnjeg festivala koji traje do 12. oktobra, u ime grada Kruševca  pozdravio je načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić. Direktor škole Vuk Karadžić Dragomir Aleksić izrazio je zadovoljstvo što je domaćin skupa koji osim Škole promoviše i grad Kruševac.

Profesor Elizabet Kramer iz Holandije i Vitalij Pitvorak iz Ukrajine, zahvalili su se na srdačnom prijemu i najavili da će dati svoj doprinos da se Faestival nastavi naredne godine.

6

Gosti su upoznati i sa istorijatom Mozaik sale, a prijemu su prisustvovali narodna poslanica Dragana Barišić, gradski većnici i predstavnici gradske uprave.

Na kraju prijema, razmenjeni su pokloni, uz poziv domaćinima, Kruševljanima da uzvrate posetu i prenesu bogatstva i raznovrsnost kulturno – umetničkog nasleđa i upoznaju svoje vršnjake sa tradicijom i istorijom stare srpske prestonice.

Centralni događaj planiran je za sutra u Kruševačkom pozorištu, kada će biti održan zajednički prpgram, a do kraja nedelje biće mnoštvo raznovrsnih aktivnosti: obilazak istorijskih spomenika i turističkih mesta, poseta osnovnoj školi „Jovan Popović“, učestvovanje u kreativnim radionicama i drugo.

Pokrovitelj Trećeg međunarodnog dečjeg festivala je grad Kruševac.

 

Povezano