nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Poslovni forum i bilateralni razgovori privrednika Lipecke oblasti i Rasinskog okruga

Poslovni forum i bilateralni razgovori privrednika Lipecke oblasti i Rasinskog okruga

U kabinetu gradonačelnika Dragog Nestorovića organizovan je prijem i sastanak sa privrednom delegacijom Lipecke oblasti koja je u poseti Kruševcu. Ovom prilikom, Nestoroviću su gosti iz Ruske Federacije uručili pismo o namerama, odnosno o bratimljenju gradova Lipeck i Kruševac.

Ova inicijativa trebalo bi da bude i zvanično potvrđena na sutrašnjoj sednici Skupšine grada, gde je već u dnevni red uvrštena, kao jedna od tačaka. Tokom susreta, bilo je reči i o budućoj saradnji na mnogim poljima.

U nastavku je u prostorijama Regionalne privredne komore održan poslovni forum i bilateralni razgovori privrednika Lipecke oblasti i Rasinskog okruga.

Današnja poseta rezultat je dobre dvogodišnje privredne saradnje, koja postoji između ove dve regije, ocenio je predsednik RPK-a Kruševac Predrag Vukićević i u tom smislu naveo već ostvarenu poslovnu saradnju kruševačkog FAM-a i trsteničkog preduzeća SANVI sa firmama iz Lipecke oblasti.

Privrednom forumu su između ostalih prisustvovale i četiri narodne poslanice sa teritorije Rasinskog okruga, zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, gradski većnici kao i veliki broj privrednika našeg okruga.

Povezano