nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

23. sednica Skupštine Grada Kruševca

23. sednica Skupštine Grada Kruševca

Na 23. sednici Skupštine Grada Krusevca usvojen je Izvestaj o izvršenju Odluke o budžetu za devetomesečni period i niz odluka koje se odnose na gradski Statut, poresku politiku i uspostavljanje saradnje sa Rusijom i Belorusijom.  

Na 23. sednici Skupštine Grada, sa 29 tačaka dnevnog reda, utvrdjen je prestanak mandata Jelene Milanović i potvrdjen mandat odbornice SNS Zorice Stojković iz Modrice. Posle izveštaja o devetomesečnom poslovanju Grada koji je podneo pomoćnik gradonačelnika za finansije Miroljub Ćosić, i obrazloženja šefa Odborničke grupe Pokrenimo Kruševac SNS Živojina Miloradovca koji je budžet ocenio zadovoljavajucim a investicije u gradu razvojnim i očiglednim, uz najavu jos većih u narednom periodu, usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Krusevca za period januar septembar.

– U Gradu koji je imao 40 hiljada zaposlenih a sada 15.000, punjenje budžeta je logično otežano, i to je predstavnicima opozicije veoma dobro poznato – naglasio je Miloradović.

– Način trošenja budžeta od milijardu i 800 hiljada dinara i namena – pitanje je odbornice Zajedno za Kruševac Vesne Vesković, uz objašnjenje da budžet ne treba trošiti za gradsku administraciju i potrebe funkcionera, vec za potrebe gradjana koji porez i plaćaju.

Usvojene su predložene Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada Kruševca iz oblasti odbrane i javnog pravobranilastva, o uspostavljanju saradnje sa gradovima Novopolock iz Belorusije i Lipeck iz Ruske Federacije, o izmenama Odluke o organizaciji Gradske uprave Grada Kruševca, poreske odluke, a utvrdjivanje prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvdjivanje poreza na imovinu za 2016. godinu na teritoriji Grada Kruševca i utvdjivanje stope poreza na imovinu obrazložila je u ume Gradske uprave načelnica odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda, Mirjana Milanović.

U drugom delu zasedanja 23. sednice Skupštine Grada Kruševca većinom glasova usvojena Odluka o izmenama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta. Obrazlažući predlog predsednik odborničke grupe Pokrenimo Kruševac Živojin Miloradović je naglasio da se ovom Odlukom ništa od nameta ne povećava.

Na sednici Skupštine većina odbornika podžala je i Odluku o okončanju postupka likvidacije Narodnog univertiteta, dok je opozicija krutikovala gradsku vlast kako gasi još jednu ustanovu sa tradicijom.

Odlukom većine usvojen je i Predlog o pokretanju inicijative za izmenu Zakona o vraćanju utrina i pašnjaka selima na korišćenje. Predlog je podržan i od jednog dela opozicije, a gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović je naglasio da se ovom inicijativom gleda u budućnost.

Predlog Zaključka kojim se nalaže Gradskom veću Grada kruševca da pripremi akt o proširenim pravima u oblasti boračke i boračko-invalidske zaštite na teritoriji Grada podržali su svi odbornici u Skupštini. Na 23. zasedanju Skupštine Grada Kruševca usvojen je iset kadrovskih pitanja, kao i grupa imovinskih Rešenja. Do kraja godine biće održano još jedno skupštinsko zasedanje.

Povezano