četvrtak, 24. jun 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
36°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 41%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Organizacioni odbor za doček Nove i Srpske nove godine

Organizacioni odbor za doček Nove i Srpske nove godine

Predstojeći Novogodišnji koncert na Trgu kosovskih junaka, sa nastupom folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović, okupiće prema procenama, više desetina hiljada ljudi. Iz tog razloga, formiran je Organizacioni odbor čije se aktivnosti odnose na doček 31. decembra, ali i Srpsku Novu godinu, kada će koncert održati Amadeus bend.

Zaključeno je da se maksimalna pažnja posveti bezbedonosnim merama. U skladu sa zaduženjima, formirani su Saveti čiji su zadaci precizno definisani. Biće angažovana Javna preduzeća – Javno komunalno preduzeće Kruševac, Elektrodistribucija, Poslovni centar, Direkcija za urbanizam i izgradnju, AD Kruševac put i druga po potrebi.

Program počinje u 21 sat nastupom predgrupa, Ceca na scenu stupa u 22.30 a u ponoć sa centralne bine biće upućena Novogodišnja čestitka uz tradicionalni vatromet koji obezbeđuje kompanija Trajal.

Za sve posetioce, Vojska će pripremiti tople napitke, rakiju, vino i čaj. AD Jugoprevoz obezbediće autobuski prevoz posetilaca iz 11 putnih paravaca, sa dolaskom na glavnu autobusku stanicu u 20.30 i povratak u 1.30 sa iste lokacije.

Po posebnom režimu, saobraćajna policija će predložiti zatvaranje pojedinih delova ulica kao i usmeravanje saobraćaja na prilazne parkinge po obodima grada. Poslovni centar obezbediće maksimalan  broj parking mesta u centru grada. Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave sprovodiće kontrolu prodaje pirotehnike i drugih sredstava, postavljanje saobraćajne signalizacije, kontrolu zimske službe i drugo.

U organizaciju koncerta biće uključena Vatrogasno spasilačka jedinica i Služba hitne medicinske pomoći, a obezbediće se i dežurstvo u Urgentnom prijemu. Komunalna policija obezbeđivaće skup, uz pojačano angažovanje ljudstva iz drugih službi.

Troškove koncerta i prateće sadržaje finansiraju donatori, pokrovitelj manifestacije je Grad Kruševac, a organizator Turistička organizacija. Generalni sponzori su COOPERTIRES i kompanija Dunav osiguranje.

Povezano