petak, 15. januar 2021.

Kruševac
petak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Lomljenje Božićne česnice na Trgu kosovskih junaka

Lomljenje Božićne česnice na Trgu kosovskih junaka

Turistička organizacija Kruševca a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Grada Kruševca  i sa blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa kruševačkog Davida organizovali su na Trgu kosovskih junaka lomljenje Božićne česnice.

Episkop kruševački gospodin David poželeo je svaku sreću i sve najbolje svima koji rade za dobrobit Kruševca, Rasinskog okruga i Srbije:

„Kruševac i svi njegovi žitelji zaslužuju da na jedan ovakav način proslavljaju i obeležavaju najveći i najradosniji hrišćanski praznik, koji je u duhu tradicije ovog naroda“.

Zlatnike su u česnici pronašli Aleksandra Milutinović, Anastasija Nikolić i Vuk Paunović. Božićnu česnicu, tešku oko 50 kilograma, i ove godine pripremila je kruševačka pekara Nana, a zlatnike su poklonili ministar odbrane Bratislav Gašić, predsednik Regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević i direktor FAM-a Vladica Petrović. Česnica, teška 50-tak kilograma, delo je vrednih majstora iz pekare „Nana“.

Realizaciju programa pomogli su Vaspitno popravni dom, Crveni krst, Elektrodistribucija Kruševac, Kulturni centar, Javnomomunalno preduzeće Kruševac, Hotel Rubin, kao i brojna privatna preduzeća.

Za sve goste i učesnike u programu Vojska Srbije pripremila je tople napitke.

Svetkovini su, pored donatora česnice i zlatnika, prisustvovali su gradonačelnik Dragi Nestorović, pomoćnici gradonačelnika, gradski većnici, narodni poslanici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i brojni građani…

4 1 2

 

Povezano