utorak, 22. oktobar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 83%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Projekat „Osnažiti“: U Gradskoj upravi sastanak sa nezaposlenim licima romske populacije

Projekat „Osnažiti“: U Gradskoj upravi sastanak sa nezaposlenim licima romske populacije

U Gradskoj upravi  održan je sastanak sa nezaposlenim licima romske populacije sa teritorije grada Kruševca na kome je predstavljen projekat „Osnažiti“ koji je deo glavnog projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“.

Potpisnici projekta za čiju realizaciju je odobren iznos nesto više od 200 hiljada evra  su Javno komunalno preuzeće, Grad Kruševac  sa učešćem od 2 miliona dinara i Udruženje „Trihaus“. Osnovni cilj je podrška inkluziji najugroženijim socijalnim grupama stanovništva , obzirom da je jedna od aktivnosti na projektu i radno angažovanje lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, istakla je menadžerka ovog projekta Ivana Stevanović Hempfling.

Stevanović  je naglasila da će naredna 24 meseca, kroz brojne aktivnosti,  biti zaposleno  120 lica romske nacionalnosti. Oni  koji  imaju srednje i visoko obrazovanje radiće kao koordinatori na projektu kroz niz radionica ,a nekvalifikovane osobe će biti angažovane na poslovima sakupljanja sekundarnih sirovina  na osnovu potpisanog sporazuma sa Javnim komunalnim preduzećem, rečeno je na sastanku.

Povezano