subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Gradonačelnik Nestorović sa saradnicima obišao infrastrukturne radove u mesnim zajednicama

Gradonačelnik Nestorović sa saradnicima obišao infrastrukturne radove u mesnim zajednicama

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović sa saradnicima obišao je infrastrukturne radove u mesnim zajednicama grada Kruševca.

U Grkljanu su u toku radovi na izgradnji igrališta za male sportove a biće asfaltiran i zaseok Sudmici i Aksentijevići u dužini od 350 metara. Sredstva od oko 5 miliona dinara obezbeđena su većim delom iz budzeta grada, a oko 30 idsto prikupili su meštani. Grkljane ima oko 100 domaćinstava koji se pretežno bave poljoprivredom i zanatstvom.

U Sebečevcu do kraja aprila biće povezan, odnosno asfaltiran put Kupci-Sebečevac u dužini od 2 kilometra u vrednosti od 30 miliona dinara, istakla je direktorka Kruševac-puta Zorica Stanković.

Direktor Elektrodistribucije Kruševac Sasa Stefanović istakao je u Jablanici da su u planu radovi na rekonstrukciji Trafo stanice 35/10, Veliki Kupci koja će vrlo brzo početi sa radom, što znači da će  kvarovi na ovom području biti brzo lokalizovani, a biće snabdeveno oko 4.000 potrošača koji gravitiraju  ovoj stanici.U planu je izgradnja dalekovoda Veliki Kupci-Jablanica u dužini od 7,5 kilometara. A, biće izgrađena još jedna trafo stanica koja je potrebna Jablanici sa 750 meštana, navodi Stefanović.

Direktor Javnog Komunalnog preduzeća Boban Kostić obezbediće ovih dana meštanima Jablanice i kontejnere. U Nauparu, selu, koje ima oko 1300 meštana, biće uređena i proširena dva mosta, a želja je žitelja da se asfaltira i Lomin sokak, u kome živi najveći broj dece.

Rukovodstvo grada obišlo je i adaptiranu zgradu Mesne zajednice u Gornjem Stepošu. U ovom selu asfaltirana je i deonica puta u dužini od 600 metara.

Obilasku ovih sela, prisustvovao je i prethodni gradonačelnik Kruševca i potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, predsednik Gradskog odbora SNS-a u Kruševcu Nenad Andrić, direktori javnih preduzeća i ustanova grada Kruševca, kao i brojni žitelji sela.

Foto: krusevacka-pobeda.rs

Povezano