petak, 29. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Državna ceremonija obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu

Državna ceremonija obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije u Varvarinu

Kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu u Varvarinu održana je državna ceremonija obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije.

Nakon opela i odavanja počasti ubijenim u NATO bombardovanju pre 17 godina, članovi porodica nastradalih na Varvarinskom mostu, premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik spustili su vence u Veliku Moravu.

„Srpski narod mora pamtiti 24. mart kao jednu od najtežih noći u njegovoj istoriji. Žrtve ne smeju biti zaboravljene, ali da bi ostale upamćene Srbija mora da brine o kolevkama, životu i radu“, rekao je, između ostalog premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se noć od pre 17 godina pamtiti zauvek i da će biti uklesana u srpsku istoriju kao jedna od najtežih noći za naš narod, kao i narednih 78 dana i noći koliko je trajala NATO agresija na našu zemlju.

Pred Spomernik poginulim građanima na Varvariskom mostu u Varvarinu, prvi su se okupili članovi porodica nastradalih na ovom mestu. Prisećajući se mučkog bombardovanja, baka ubijene Sanje Milenković, Marica Aranđelović, je rekla da će za unukom da pati celog života.

U ime nastradalih na Varvarinskom mostu  okupljenima se obratio predsednik Opštine Varvarin Zoran Milenković, otac nastradale Sanje, koji je podsetio da je napad NATO alijanse bio nezapamćen zločinački čin velike vojne sile koja je odlučila da ubija decu i civile kako bi pokazala kako se surovo kažnjava neposlušni srpski narod.

Napad na Varvarinski most u kome je nastradalo 10-toro, a teško ranjeno 17-toro Varvarinaca dogodio se 30. maja 1999. godine u 13 časova i 5 minuta. Te nedelje, na veliki praznik Svete Trojice, NATO avioni su u dva navrata na most ispalili 4 projektila.

Pored porodica nastradalih u Varvarinu, komemorativnom skupu prisustvovali su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izaslanici predsednika Republike, ministri Vlade, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sa ministrima, članovi diplomatskog kora, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović sa saradnicima, kao i predstavnici javnog i političkog života Grada i okolnih Opština i predstavnici vojske, policije i udruženja za negovanje oslobodilačkih ratova Srbije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.