subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
7°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Okrugli sto u Regionalnoj privrednoj komori

Okrugli sto u Regionalnoj privrednoj komori

Pretpristupni fondovi Evropske unije kao izvor finansiranja razvoja, tema je okruglog stola koji je organizovala Regionalna privredna komora u saradnji s Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga uz podršku Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda i Visoke poslovne škole strukovnih studija „Profesor dr Radomir Bojković“iz Kruševca.

Na izuzetno posećenom skupu u Regionalnoj privrednoj komori, učesnici interaktivne diskusije, saznali više informacija o programima Evropske unije koji su dostupni Srbiji i ostalim donatorskim izvorima finansiranja projekata.

Uvodno izlaganje održao je dr Dragan Milošević, vanredni profesor na Visokoj školi za poslovnu ekonomiju u Beogradu, i autor više naučnih radova iz oblasti poslovnog planiranja, upravljanja projektima i ekonomskog razvoja.

Ciljevi programa Evropske unije za zemlje kandidate i programi Evropske unije od 20177. do 2013. i od 2014. do 2020. odabrane su kao osnovne teme, naglasila je profesor u Visokoj školi“Profesor dr Radomir Bojković“, Slavica Anđelić

Učesnici interaktivne diskusije, saznali su više o programima Evropske unije koji su dostupni Srbiji i ostalim donatorskim izvorima finansiranja projekata.

Nakon okruglog stola bilo je reči i o prednostima i nedostacima ovakvog načina finansiranja razvoja, kao i o mogućim alternativama finansiranja, kao što je partnerstvo javnog i  privatnog sektora.

 

Povezano