nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Ugradnja bioloških prečišćivača otpadnih voda u seoskim školama

U cilju prikupljanja podataka za izradu tehničke dokumentacije Projekta ugradnje bioloških prečišćivača otpadnih voda  u školama na seoskom području grada Kruševca koje nemaju rešeno ovo pitanje, direktor Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Kruševac sa saradnicima obišao je osnovnu školu „Žabare“ u Žabaru.

Ugradnja bioloških prečišćivača otpadnih voda u školama na seoskom području grada Kruševca, početak je realizacije Lokalnog programa zaštite životne sredine i projekat je pokrenut u saradnji sa Gradskom upravom Kruševac, ističe direktor Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“ Kruševac Milutin Tasić koji je sa s aradnicima obišao osnovnu školu „Žabare“ u Žabaru. Prvi korak u realizaciji je prikupljanje podataka za izradu dokumentacije za škole koje nemaju rešeno ovo pitanje.

Problem sa otpadnim vodama imamo već dugo godina, kao i većina škola na seoskom području kaže direktorka Žabarske škole Vesna Mitrović, ali do sada nije nađeno rešenje.

Ugradnjom biološkog prečišćivača otpadnih voda u Osnovnoj školi u Žabaru, problem će biti delimično rešen, jer je potrebno rešiti problem kanalizacije u celom selu, istakla je ovom prilikom direktorka škole Mitrović.

Projekat, kojim će biti obuhvaćeno 52 škole, pokrenut je u saradnji sa Gradskom upravom i početak je realizacije Lokalnog programa zaštite životne sredine.

 

Povezano