subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Mobilni planetarujim u OŠ „Jovan Popović“

Mobilni planetarujim u OŠ „Jovan Popović“

Centar za stručno usavršavanje Kruševac u saradnji sa Centrom za promociju nauke organizuje dvodnevnu posetu Mobilnom planetarijumu postavljenom u OŠ „Jovan Popović“.

Tokom obilaska Planetarijuma posetioci će imaće priliku da u sfernom bioskopu gledaju projekcije zvezdanog neba i nebeskih tela.

Direktor Centra za stručno usavršavanje Nenad Stanojević ističe da je ovo početak rada Naučnog kluba u okviru Centra koji će imati niz aktivnosti na promociji nauke. Stanojević je naglasio da je jako dobro i korisno što će Planetarijum posetiti svi učenici i nastavnici kruševačkih škola.

Prema rečima Tijane Marković iz Centra za promociju nauke, Planetarijum koriste astronomi kako bi stvorili savršene uslove za posmatranje neba i nebeskih tela i da su promocije u ovom sfernom bioskopu odlična prilika za proširenje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika.

Sa ciljem da se mladi motivišu i više zainteresuju za nauku, 24. maja u Centru za stručno usavršavanje Kruševac biće otvoren Naučni klub, jedan od trinaest u Srbiji.

 

Povezano