nedelja, 26. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s JJZ
 

Uručene donaciji Opštoj bolnici i Domu zdravlja Kruševac

Uručene donaciji Opštoj bolnici i Domu zdravlja Kruševac

Opštoj bolnici i Domu zdravlja Kruševac uručene su donacije članova Srpske napredne stranke, Ministarstva zdravlja Republike Srbije i lokalne samouprave. Reč je o značajnim investicionim ulaganjima –  zameni stolarije na objektu Službe interne medicine, i medicinskoj opremi – 4 ultrazvučna aparata 4D tehnologije, laboratorijski aparat za kardiologiju i 4 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata.

Dom zdravlja Kruševac dobio je ovom prilikom 10 računara i hardverskih sistema za implementaciju ISIZ sistema za liste čekanja, a  ministar zdravlja Zoran Lončar uključio se u ovu akciju donirajući savremeni bolnički krevet za intenzivnu negu.

„Jako sam ponosan na sve članove SNS-a koji su učestvovali u ovoj donaciji i sopstvenim sredstvima pomogli podizanje kvaliteta lečenja u kruševačkoj Bolnici“ istakao je potpresednik SNS-a Bratislav Gašić. Vrednost investicije je oko 30 miliona dinara istakao je Gašić najavivši u narednom periodu sređivanje bolničkog kruga.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić rekao je da je ovom prilikom dogovorena nastavak investicija od strane ministarstva Opštoj bolnici Kruševac za kompletnu rekonstrukciju kanalizacionog sistema.

Direktorka Opšte bolnice Kruševa primarijus dr Slobodanka Jotić istakla je da je Bolnica svojim sredstvima okrečila 10 hiljada kvadratnih metara zidnih površina i zamenila 400 kvadrata podnih obloga.

U obilasku Interne službe bili su gradonačelnik Kruševca sa saradnicima, narodne poslanice SNS-a i gradski većnici.

Povezano