nedelja, 26. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
-2°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Aleksandar Vučić u Kruševcu

Aleksandar Vučić u Kruševcu

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Kruševcu, kome je prisustvovalo oko 10.000 građana, između ostalog je rekao da, ako 24. aprila pobedi lista broj 1 „Srbija pobeđuje“ državom neće vladati strane ambasade i tajkuni koji su uz pomoć političara opljačkali državu i uništili fabrike.

„Ako naša lista dobije poverenje nastaviću da i dalje radim sedam dana nedeljno jer sam se i u prethodnom periodu borio za naprednu, pristojnu i poštenu Srbiju, za jaku Srbiju koja će imati jaku Vladu, a samo takva Vlada može da zaštiti Kosovo i Metohiju i nacionalne interese, da dovede strane investitore“, rekao je Vučić, a Kruševljanima poručio da Trajal neće otići u stečaj, da se borba za „14. oktobar“ nastavlja  kao i borba za nove investicije i radna mesta.

Najavljujući da će nove fabrike biti otvorene i u Kruševcu, navodi da građanima ne obećava kule i gradove, ali da sa sigurnošću može da kaže da će biti bolje, čemu svedoče i reči mađarskog premijera Viktora Orbana, Svetske banke i MMF.

„Hoću da vas podsetim na reči ljudi iz Svetske banke pre dva dana i šefa MMF u jugoistočnoj Evropi. Oni su rekli nešto na šta sam ponosan, a oni su strogi i teški u pohvalama, da će oni koji budu nasledili Vučića imati mnogo bolju situaciju nego što je Vučić imao kada je postojao premijer.

„Kud ćete lepše reči“, naveo je Vučić, dodajući i da je MMF, koji nikada pozitivne stvari ne govori, govori o bržem oporavku Srbije i da se tome raduje.

sns

Vučić je rekao da su svi koji hoće da ulože u Srbiju dobrodošli i poručio građanima i da će, ako dobije njihovo poverenje, građani i vladati Srbijom, a ne svetske ambasade, moćnici ili tajkuni.

Istakao je da se više neće dešavati da tajkuni, uz pomoć političara, uzimaju velike kredite od banaka, i poručio da se srpske banke više zbog toga neće zatvarati.

„Imamo još posla po tom pitanju, još mnogo onih koji su pljačkali naš narod, a koji misle da ih ruka pravde nije dostigla. Stići će ih, nemojte da brinete“, rekao je Vučić.

vuc1Na predizbornom mitingu, okupljenima se obratio i potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić naglasivši da ova stranka jedina koja se nije libila da promeni sebe i Srbiju i neće stati dok se Srbija ne svrsta u red najrazvijenijih zemalja, a kao prioritete postavio: razvoj privrede, poljoprivrede, otvaranje novih radnih mesta, brigu o penzionerima, invalidima i mladima.

Na predizbornom skupu u centru Kruševca  lideri Srpske narodne partije Nenad Popović podsetio je da  zahvaljujući Rusiji nije usvojena Rezolucija o Srbiji, da Kosovo nije postalo članica UNESKO-a, a da Srbija (s druge strane), uprkos pritiscima, ovoj državi nije uvela sankcije. Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je naglasio da kada su „ONI“ vladali – Srbija je bila mala, potčinjena i zavisna, a drugi su odlučivali šta i kada će da se seje i žanje. Treba nam, poručio je Vulin sigurna Srbija, Srbija radnika i seljaka.

Na predizbornoj konvenciji govorili su i  narodna poslanica Marija Obradović, privatna preduzetnica Aida Maslan, kao i ratni vojni invalid iz Kruševca Zoran Gašić.

Povezano