sreda, 6. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Aplikacija koja štiti vaše oči, preuzmite je besplatno!

Aplikacija koja štiti vaše oči, preuzmite je besplatno!

Samsung je predstavio Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana, koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od svojih očiju. Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke. Koristeći napredan softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu bezbednu razdaljinu.

Prema mišljenju Saveta za vid, kratkovidost je u porastu, što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utiče upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manju izloženost prirodnom svetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju usled upotrebe digitalnih uređaja može, takođe da pogodi i decu i adolescente, čije oči se zamore nakon dugotrajne upotrebe.

„Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti je u velikom porastu, u svim starosnim grupama, od zabavnih sadržaja kao što je gledanje filmova, preko igranja igara, a od nedavno i zbog edukativnih sadržaja, jer su mnoge škole počele u svom nastavnom programu da koriste tablete. Primetili smo da deca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očima, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Brinemo i o zdravlju i bezbednosti naših potrošača i zbog toga predstavljamo aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podseća da svoje uređaje drže na bezbednom rastojanju“, izjavio je Tarek Sabag, šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung.

Izvor: Safety Screen, Foto: Promo/Safety Screen

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.