četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Predstavljena monografija o Pasjaku

Predstavljena monografija o Pasjaku

Monografija o Pasjaku Miloša Stojadinovića promovisana je u tamošnjoj seoskoj školi. Knjiga je nastala na osnovu šestogodišnjeg istraživanja i kako sam autor kaže, predstavlja lični kartu Pasjaka.

Na ovaj način je želeo da se zahvali svojim precima i meštanima sela. Cilj je da se na ovaj način otrgnu od zaborava mnogi događaji i tradicija, ali i da se uputi apel da se ne dozvoli izumiranje sela.

Građu je ovaj mladi ljubitelj istorije, a posebno lokalne, prikupljao u Arhivu Srbije i Jugoslavije, kruševačkom Istorijskom arhivu i Narodnom muzeju, ali kako kaže dosta su mu pomogli meštani, posebno oni koji su se odselili ali nisu zaboravili svoje korene, pa su se tako u velikom broju i okupili u seoskoj školi na predstavljanju knjige o Pasjaku.

Izdavač Monografije o Pasjaku je Istorujski arhiv Kruševac, a široj javnosti knjiga će biti predstavljena na Sajmu izdavaštva Rasinskog okruga u oktobru.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.