sreda, 3. jun 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
18°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 58%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Sednica Skupštine Lovačkog udruženja Kruševac u novoizgrađenom Lovačkom domu u Jasikovcu

Sednica Skupštine Lovačkog udruženja Kruševac u novoizgrađenom Lovačkom domu u Jasikovcu

                     FOTO: Skupština je održana u novoizgrađenom Lovačkom domu „Zoran Pantić Brka“

U subotu, 7. maja, u novoizgrađenom objektu – Lovačkom domu u Jasikovcu (Parunovac), u prisustvu delegata i gostiju, održana je redovna lovačka Skupšina kojom je predsedavao Miroslav Zdravković.

Od ukupno 73 delegata, kvorum za održavanje sednice činilo je njih 37.

Predsednik Skupšine Miroslav Zdravković pozdravio je prisutne i rekao da je ovo prvi put kako ovo Udruženje održava Skupšinu u svojim prostorijama, da bi zatim minutom ćutanja bila odata počast svim preminulim i stradalim lovcima.

Na dnevnom redu je bilo 11 tačaka. Za ovakve skupšine na dnevnom redu su uobičajene tačke – Izveštaj o radu Upravnog odbora i komisija za proteklu lovnu godinu; Izveštaj o finansijskom poslovanju kao i izveštaji Nadzornog odbora, Disciplinske komisije i dr.

Izveštaj o radu Upravnog odbora podneo je predsednik Udruženja, Vladimir Kostić. U izlaganju se bazirao na ono što lovce najviše i brine, a to je nedostatak zečije populacije u lovištu „Rasina“, istakavši da je ovo postao globalni problem svih udruženja u Srbiji. Nabavka zeca i dalje je jako problematična iz poznatih razloga – drastično je smanjena populacija zeca u lovištima gde se organizuje hvatanje i prodaja ove vrste divljači. Što se tiče fazanske divljači, tu je situacija povoljnija, ali ove godine je izostavljeno prolećno unošenje iz razloga jer nije postignut dogovor sa dobavljačem. Kostić je dodao da će pred sam početak lovne sezone na fazanskog petla, umesto dosadašnjeg unošenje od 2.000, biti uneto između 4.000 i 4.500 jedinki ove divljači.

Jednoglasno su usvojene sve tačke dnevnog reda kao i to da novoizgrađeni lovački dom nosi naziv „Zoran Pantić Brka„, po preminulom lovočuvaru koji je svojim radom mnogo doprineo ovom Udruženju.

Po završenoj sednici, delegati i gosti obišli su reprocentar koji se prostire na 13 hektara. Lovački dom je u sklopu ovog projekta. U reprocentru trenutno ima desetak krmača, oko trideset prasadi i dva vepra. Služiće samo za reprodukciju, a ne i za izlovljavanje, već će se stasale jednike puštati po revirima u lovištu „Rasina“, rekao je predsednik, dodajući da će lovački dom biti dostupan svakom lovcu na korišćenje.

3

1

                                                                                                                  Foto: Reprocentar Jasikovac

U popodnevnim satima usledila je i skromna zakuska za sve prisutne.

Dobar pogled i mirna ruka!

Dragoljub ĐOKIĆ Gagi

Povezano