nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

U FAM-u sa olakšanjem i optimizmom dočekali odluku Privrednog suda u Kraljevu

U FAM-u sa olakšanjem i optimizmom dočekali odluku Privrednog suda u Kraljevu

Rukovodstvo i zaposleni kruševačke Fabrike maziva sa olakšanjem i uz puno optimizma dočekali su odluku Privrednog suda u Kraljevu o usvajanja Unapred pripremljenog programa reorganizacije, saznajemo od generalnog direktora Vladice Petrovića.

„Na ovom dokumentu u FAM-u se radilo od prošle godine, ističe Petrović i naglašava da UPPR, između ostalog, detaljno reguliše sve dužničo-poverilačke odnose koji kruševačku Fabriku maziva obavezuju na vraćanje 22 miliona evra poveriocima u narednih 10 godina, uz grejs period od 2 godine.

„To znači, dodaje Petrović, da je pred nama period racionalizacije svih troškova, povećanje obima proizvodnje postojećih maziva i proširenje palete proizvoda, kao i  obima plasmana robe kako na domaćem tako i na ino tržištima“.

U FAM-u ne planiraju smanjenje broja zaposlenih, kojih je u ovom momentu 227, a paralelno sa vraćanjem 22 miliona evra duga komercijalnim poveriocima, u kolektivu će se spremati za novu privatizaciju uz obećanje resornog ministarstva da ona ne sme biti brza i površna kao prethodna koja je jednu od najboljih i najprofitabilnijih kruševačkih fabrika zamalo koštala stečaja.

Povezano