nedelja, 19. septembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
23°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Obeležena 17.godišnjica od bombardovanja Varvarinskog mosta

Obeležena 17.godišnjica od bombardovanja Varvarinskog mosta

Parastosom i pomenom kod spomen-obeležja, obeležena je 17. godišnjica od bombardovanja Varvarinskog mosta, na Svetu Trojicu 30. maja 1999., kada je poginulo 10 nedužnih građana Varvarina, 17 ih je teško povređeno, a desetak lakše.

Sa pomena je poručeno da je varvarinska tragedija opomena da se sličan zločin nikada i nikome ne dogodi.

Parastos je služio episkop kruševački, Gospodin David sa sveštenstvom, a vence je položila rodbina stradalih na ovom mestu, predtsvanici Vojske Srbije, grada Kruševca, načelnik Rasinskog upravnog okruga, Branislav Vesić, opštinska delegacija, predstavnici političkih stranaka i  školstva.

-Nismo ni zaboravili ni oprostili NATO agresoru, a sećanje na žrtve obeleženo je i 24. marta na mostu u Varvarinu u prisustvu državnog vrha Srbije, rekao  predsednik Opštine Varvarin i otac stradale Sanje Zoran Milenković.

Varvarin je samo delio sudbinu svoje Srbije, a 30.maj 99. bio je najtragičniji događaj u novijoj istoriji ovog kraja, rekao je predsednik Skupštine opštine Bratislav Tašić.

Prigodan program izveli su gosti iz Novog Sada, a đak generacije Nemanja Divnić, bacio je venac sa mosta u Moravu, sa porukom da se 1999. godina nikad ne zaboravi.

 

 

 

Povezano