petak, 1. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Dragi Nestorović ponovo izabran za gradonačelnika Grada Kruševca

Dragi Nestorović ponovo izabran za gradonačelnika Grada Kruševca

Na trećoj sednici Skupštine Grada Kruševca izabran je gradonačelnik, njegov zamenik, članovi Gradskog veća, zamenik predsednika Skupštine grada, zamenika sekretara Skupštine, članovi radnih tela i Gradske izborne komisije.

Većinom glasova, odbornici su za gradonačelnika izabrali Dragog Nestorovića koji je i do sada obavljao ovu dužnost. Obrazlažući predlog za gradonačelnika, odbornik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić rekao je da je Nestorovića za novi mandat proporučio njegov dosadašnji rad.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rođen je 1957. godine, diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu, a specijalizirao u Japanu i Italiji. Od 1985. radio je u IMK „14. oktobar“ na poslovima inženjera i na više rukovodećih mesta, a od 2013. do 2014 obavljao je dužnost generalnog direktora ove fabrike. Nestorović je u iznošenju ekspozea nakon imenovanja pored ostalog rekao da će se nastaviti ravnomerno razvijanje Kruševca te da će se intezivnije raditi na otvaranju novih radnih mesta i dovođenju stranih investitora.

Za zamenika gradonačelnika izabrana je Vesna Lazarević, građevinski inženjer iz Kruševca. Diplomirala je na Višoj građevinskoj školi, zaposlena je u „Kruševacputu“ od 1988. godine, a sada obavlja poslove šefa proizvodnje asfalta.

Na predlog gradonačelnika odbornici su izabrali i 9 članova Gradskog veća. Resor zdravstva pripao je primarijusu doktorki Ljubici Đinđić. Rođena je 1958. godine u Užicu, osnovnu školu, gimnaziju i Medicinski fakultet završila je u Beogradu. Poslednjih 15 godina radi kao šef Koronarne jedinice na Internom odeljenju Opšte bolnice Kruševac.

O socijalnoj politici u Gradskom veću brinuće Goran Janković. Rođen je 1970 godine u Kruševcu, zaposlen je u Centru za socijalni rad u Kruševcu. Učesnik je ratova 1992 – 1999. Kao pripadnik 63. padobranske brigade nosilac je ordena Narodnog heroja.

Diplomirani ekonomista Mirko Jovanović, kao gradski većnik brinuće o obrazovanju. Rođen je 1949. godine u Šašilovcu. Diplomirao je Ekonomski fakultet u Beogradu. Obavljao je brojne rukovodeće funkcije u IMK 14. oktobar, Upravi javnih prihoda, Vojvođanskoj banci, a više puta je biran za odbornika u Skupštini grada Kruševca.

Gradski većnik čiji će resor biti kultura je dr Velibor Lazarević. Rođen je 1955. godine u Beloj Vodi. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radio je kao novinar u kruševačkoj Bagdali i kao urednik u obrazovnoj redakciji RTS-a. Pokretač je brojnih kulturnih akcija i manifestacija.

Ljiljana Knežević biće zadužena za sport. Rođena je 1969. godine u Latkovcu kod Aleksandrovca. Aktivno se bavila rukometom, a sa klubovima u kojim je igrala, kao i sa reprezentacijom osvajala je brojne domaće i evropske medalje.

U Gradskom veću za poljoprivredu biće zadužen dr. Zoran Lugić. Rođen je 1963. godine u selu Prisoje u opštini Novi Pazar. Diplomirao je na Agronomskom fakultetu u Čačku, a magistrirao je i doktorirao na Biološkom fakultetu u Beogradu. U Institutu za krmno bilje radi od 1988. a na mestu direktora je od 2011. godine.

Doktor farmaceutskih nauka, Radmila Maksimović biće zadužena za komunalne delatnosti i ekologiju. Rođena je 1954. godine, diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Više od 30 godina radi u Zdravstvenom centru Kruševac kao biohemičar.

Za resor privrede u Gradskom veću biće zadužen diplomirani ekonomista Miloš Nenezić. Rođen je 1969. godine u Kruševcu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a od 1997.  zaposlen je u Trajal korporaciji. od 2003. do 2007. do privatizacije obavljao je dužnost generalnog direktora Trajal korporacije.

Na predlog odborničkih grupa Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje, Socijalističke partije Srbije i samostalnih odbornika Jedinstvene Srbije odbornici su za zamenika predsednika Skupštine Grada Kruševca izabrali Sinišu Maksimovića iz redova Socijalističke partije Srbije. Na trećem zasedanju Skupštine, odbornici su pored izbora Jasmine Mihajlović za zamenika sekretara Skupštine izabrali i članove radnih tela, a imenovani su i članovi Gradske izborne komisije Grada Kruševca.

 

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.