ponedeljak, 19. avgust 2019.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
32°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 32%
Brzina vetra: 1 m/s JI
 

Legende u Kruševcu

Legende u Kruševcu

Na Otvorenim bazenima kruševačkog Sportskog centra koncert je priredila grupa Legende.

Kruševačka publika sinoć je uživala u spektakularnom, besplatnom koncertu grupe Legende, koji je organizovan povodom svečanog puštanja u rad rekonstruisanih kruševačkih otvorenih bazena. Ono što je zanimljivo je da je pomenuta grupa pre 25 godina, takodje imala svoj nastup povodom svečanog otvaranja kruševakih otvorenih bazena. Od tada su još par puta nastupali u Kruševcu, a zadovoljstvo što su ponovo u Lazarevom gradu izrazio je osnivač grupe, Zoran Dašić.

Od osnivanja 1988. godine grupa je objavila veliki broj albuma, a krajem 2012. godine u izdanju PGP-a RTS-a objavljuju trostruki album pod nazivom „trilogija“ sa blizu 60 najlepših pesama. Prva koncertna sezona Legendi počela je 95. godine i do sada su imali preko hiljadu i 800 nastupa u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji. Biti svoj – recept je grupe koja na srpskoj muzičkoj sceni postoji već 28 godina.

Od početka februara imali su preko 40 koncerata širom Srbije i regiona, kaže Dašić – uslediće mini odmor, nakon kojeg ih već u avgustu očekuju novi nastupi. U medjuvremenu grupa snima nove pesme…

Povezano