utorak, 22. oktobar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
10°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 88%
Brzina vetra: 0 m/s SSI
 

Peta radionica Forum teatra

Peta radionica Forum teatra

U prostorijama Kluba za mlade u Kruševcu održana je peta radionica Forum teatra, a koja je deo projetka „Osnažiti – Društveno ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže“.

Projekat „Osnažiti“ finasira Evropska unija,  sprovodi se u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Kruševac, koji je nosilac projekta, a partneri su Grad Kruševac i OCD Trihaus, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ova aktivnost finansira se sredstvima Evropske unije sa 5, 4 miliona evra za 28 grantova, koji se realizuju u 36 gradova i opština Srbije.

Teme radionica su diskriminacija, etiketiranje i rad na forum teatru. Cilj da se kroz krativne metode podstakne inkluzija i ukaže na probleme koji nas svakodnevno okružuju, naglašava menadžer projekta Ivana Stevanović Hemplfing.

Trajanje projekta „Osnažiti“ je 24 meseca, a ukupna vrednost oko 201 hiljade evra. Menadžeri pozivaju građane da se priključe u projektne aktivnosti, a sve sa ciljem da se u širu društvenu zajednicu uključe ugrožene grupe u Srbiji i to  stara lica, deca, pripadnici manjina i drugi.

Povezano