utorak, 22. oktobar 2019.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
27°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 32%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

Dodeljena oprema individualnim sakupljačima sekundarnih sirovina

Dodeljena oprema individualnim sakupljačima  sekundarnih sirovina

U  Javnom komunalnom preduzeću „Kruševac“  potpisani su ugovori  i dodeljena oprema individualnim sakupljačima  sekundarnih sirovina, u okviru projekta „Osnažiti- Društveno ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže“. 

Ukupna vrednost dodeljene opreme iznosi 15 hiljada eura, a opremu čine kolica za sakupljanje sekundarnih sirovina i HTZ oprema za sakupljače. Obezbeđeno je ukupno 55 kompleta opreme, od kojih je 40 dodeljeno individualnim sakupljačima, pretežno romske nacionalnosti, dok je 15 kompleta dodeljeno seoskim operaterima.

Primopredaji opreme i potpisivanju ugovora prisustvovao je šef sektora operacija EUD  Nikolas Bizel, zamenica gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević, pomoćnik direktora JKP Kruševac Miroslav Milojković, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Kruševac Predrag Marković i predstavnik Udruženja Treehouse.

Projekat „Osnažiti“ je deo projekta “ Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“ koji finasira Evropska unija,  sprovodi se u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Kruševac, koji je nosilac projekta, a partneri su Grad Kruševac i organizacija Trihaus, uz podršku Ministarstva za rad.

Za ovu aktivnost  Evropska unija izdvojila je  5, 4 miliona evra za 28 grantova, koji se realizuju u 36 gradova i opština Srbije do kraja 2017.

 

Povezano