subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 97%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Knjiga nedelje: „Klub za vešanje“ Tonija Parsonsa

Knjiga nedelje: „Klub za vešanje“ Tonija Parsonsa

Grupa osvetnika luta vrelim letnjim londonskim noćima, otima zlikovce i veša ih. I eto okvira za novi, treći roman Tonija Parsons u serijalu o detektivu Maksu Vulfu „Klub za vešanje“, u izdanju Lagune.

Bizarna suđenja i pogubljenja prenose se na internetu. Osvetnici su dovoljno drski da dozvole da se to odvija pred očima policije. Dok broj mrtvih raste i neredi plamte po usijanom gradu, detektiv Maks Vulf lovi bandu ubica koji sebe smatraju herojima.

I otkriva da žeđ za osvetom diše i njemu samom za vrat…

Parsons nastavlja tamo gde je stao u prethodnom romanu, detektiva Maksa Vulfa ste već upoznali,  rukopis pripovedanja u ovom serijalu takođe, pa ako vam se svideo, eto zanimljivog letnjeg štiva za ljubitelje žanra.

„Ako već niste poklonik Maksa Vulfa, ovaj njegov slučaj savršen je uvod u londonsko podzemlje koje Toni Parsons veoma slikovito opisuje. On majstorski barata klasičnim instrumentima žanra, ali ga i obogaćuje opisima živih prenosa osvetničke pravde i kampanje za povratak smrtne kazne na društvenim mrežama, zbog čega Vulfov slučaj deluje potpuno savremeno.“ GQ

Povezano